Közélet

Virágba borult Tatabánya

Sok helyen különböző színekben pompázó virágok kavalkádja varázsolja szebbé az utcafrontokat

Már megszokott, hogy városunkban a téli és az átmeneti időjárás elvonulta után köztereinket először a tulipánok és a muskátlik, majd az egynyári növények sokasága lepi el. Az idei évben sincs ez másképp. Ha közlekedés közben kicsit körülnézünk, akkor láthatjuk, hogy sok helyen már különböző színekben pompázó virágok kavalkádja varázsolja szebbé az utcafrontokat, tereket és sok helyen még most is zajlik ezeknek a növényeknek a kiültetése.

A tavasz beköszöntével először tulipánok lepték el a virágágyásokat, melyek igazán szép látványt nyújtottak és harmonikussá varázsolták a zöldterületeinket. Majd vörösbe öltözött a város és muskátlik népesítették be a villanyoszlopokat. Most az egynyári növények ültetése zajlik folyamatosan, hogy Tatabánya még szebb lehessen. Lássuk hol és mennyi virág díszíti a különböző városrészeinket.
Az idei év során közel 2700 négyzetméternyi területen került sor a virágok elültetésére. A városközpontban közel 15ezer egynyári növény díszeleg. Újvárosban szintén 15ezer körüli az a szám, amely az elültetett virágok számát jelzi. Városunk élettel teli kis tavának, a Csónakázó tó közvetlen környezetének pompáját 750 szépség ékesíti. Kertvárosban is nagy a kavalkád, hiszen a lakók által a kertes házak elé ültetett növények, bokrok, fák mellett közel 2ezer közterületre kihelyezett virág díszeleg. A Bánhidai városrészben is sok virágágyás telt meg, jóformán 7ezer egynyárival. A lakótelepek sem maradtak ki a szórásból. A Gál István és a Sárberki lakótelepeken összesen közel 4ezer palánta került beágyazásra. Óvárosban a Ságvári Endre, Szent Borbála és Béke út pompázik teli virággal, méghozzá 12ezer darabbal. Dózsakertben a körforgalmak, terek és az új sétálóutca is kapott a növényekből, nem is keveset, 5ezer palántát. A szirmok sokszínűsége Alsógallát is meghódította, ahol 4ezer dísznövény emeli a közterek hangulatosságát. Milyen sok virág igaz? Ezeket a nagy számokat látva bátran mondhatjuk a virágok városa is vagyunk.
Ebben a nyári időszakban, idén összesen 65ezer darab egynyári dísznövény teszi szebbé és színesebbé Tatabányát. Vigyázzunk ezekre a kis növényekre, hogy pompájukkal egész nyáron el tudjanak bennünket kápráztatni egy-egy séta, kirándulás vagy bringázás alkalmával.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close