Kultúra

Új arcok a Jászaiban

Új színészek csatlakoznak ősztől a Jászai Mari Színház társulatához.

Szakács Hajnalka és Figeczky Bence nevével a 2018/19-es évadban többször is találkozhat majd a közönség. Szakács Hajnalka 1988-ban született Budapesten. A Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola Gimnázium és Zeneiskola tanulója volt. Érettségi után az Új Színház stúdiójában tanult. 2014-ben végzett a Kaposvári Egyetem színművész szakán. 2014-2018 között a debreceni Csokonai Színház tagja volt. Figeczky Bence Tiszaújvárosból költözött a fővárosba, először fodrásznak tanult, majd harmadjára felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Az előző évadban a Szegedi Nemzeti Színházban szerepelt.

Az előttünk álló szezonban három olyan rendező dolgozik a Jászai Mari Színház társulatával, aki eddig még nem rendezett Tatabányán. Czukor Balázs, Megyeri Zoltán és Tapasztó Ernő a 2018/2019. évadban első alkalommal rendez a színházban.

Czukor Balázs Az üvegcipő kapcsán elmondta: „Az üvegcipő egy huszadik századi Hamupipőke-történet, amelynek a meseszerűsége és a szerelem által megjelenő kiszolgáltatottsága foglalkoztat a legjobban. Szakmai kihívást jelent, hogy a darab vígjátéki oldala mellett hogyan tud megjelenni az előbb említett kiszolgáltatottságból fakadó hiány, önzés, a megbocsátani nem tudás valódi fájdalma.”

Megyeri Zoltán az Anconai szerelmesek bemutatásával kapcsolatban hangsúlyozta: „Ez egy elképesztően szórakoztató darab, az ország számos teátrumában játszották már nagy sikerrel. Kevés ilyen népszerű magyar művet tudok felsorolni, a maguk idejében talán még Molnár Ferenc alkotásai sem értek meg ilyen rövid idő alatt ilyen sok bemutatót. Azért említem Molnárt, mert Vajda Katalin művének izgalmas és pergő cselekményszövése a régi nagyokat idézi.”

Tapasztó Ernő a Švejk-premierrel kapcsolatban kiemelte: „Megpróbálunk mindent, ami cseh, ami a cseh kultúrához, történelemhez, hangulathoz tartozik, egyetlen térbe, stílszerűen egy kocsmába helyezni. A cseheknél ez a legfontosabb társadalmi tér, már-már fontosabb, mint az otthon. Minden itt történik, vagy legalábbis itt mindenről tudni lehet, ami a világban történik – ezen a közegen keresztül szeretnénk az előadásban végigkövetni, ahogy a huszadik és huszonegyedik század történelme végigrobog az emberiségen. A tervek szerint a Jászai szinte teljes társulata szerepelni fog az előadásban.”

kép: https://www.facebook.com/jaszaiszinhaz/

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close