Sport

Tatabányai lány lett a fitneszmodell világbajnok

Majlinger Nóra számára a kitartó munka meghozta a gyümölcsét.

Majlinger Nóra nem csak városunkat, hanem Magyarországot is képviselte a Csehországban, Brnoban megrendezett INBA Világbajnokságon. A tatabányai színekben induló sportolóink számos sportágban értek már el óriási sikereket, vettek részt Európa és világbajnokságokon és öregbítették városunk sportolói múltjának és jelenének jó hírnevét. Nóra most egy kevésbé közismert sportágban vitte hírét ismét Tatabányának és ért el kimagasló eredményt.

Csehországban, Brnoban került megrendezésre az INBA Világbajnokság. Több kategóriában lehetett indulni és rengetegen mérettették meg magukat, férfiak én hölgyek egyaránt. Talán el sem tudjuk képzelni, hogy mennyi lemondással és plusszal jár egy ilyen világbajnokságra történő felkészülés. Oda kell figyelni az étkezésre és a folyadékbevitelre, mind ezek mellet a test kondiban és feszesen tartása is nélkülözhetetlen, amely napi több óra edzést is igényel. Nagy áldozattal jár, de Nóra számára a kitartó munka meghozta a gyümölcsét.
A versenyzők 13 bíró előtt mutathatták meg kidolgozott testüket, akik szigorú szakmai szempontok alapján pontozták a látottakat. Nóra két kategóriában is tarolt és sikerült maga mögé utasítania a mezőnyt. Junior és felnőtt kategóriában is a dobogó legfelső fokára álhatott, ezzel rögtön két világbajnoki címet is bezsebelve. Ez után jött azonban az igazi meglepetés és a nagy örömködés, ugyanis a zsűri soraiban ülő bírák döntő többsége, egészen pontosan 13-ból 10-en abszolút győztesnek is megválasztották a tatabányai lányt.
Pihenni és elvezni a sikert azonban nincs sok idő, hiszen ebben a sportágban versenyek sora követi egymást, amelyek maximálisan megkövetelik a kemény felkészülést. Nóra már nagyban készül is a következő megmérettetésre, sőt novemberben Las Vegasba látogat, hogy ismét a csúcsra érhessen.
kép: https://www.facebook.com/nora.majlinger

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close