Gazdaság

Összefogás egy nemes cél érdekében

Új gépjárművet kapott a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat.

Az elmúlt években nem volt ritka példa városunkban, hogy az itt letelepedett vállalkozások, cégek valamilyen adománnyal támogatták a tatabányai egészségügy eszközparkjának korszerűsödését vagy a közbiztonságot felügyelő szerveink munkavégzését. Gondolhatunk itt a Becton Dickinson Magyarország, Szent Borbála Korház számára adományozott nagy értékű eszközeire, melyek könnyebbé tették a korházi dolgozók mindennapos munkáját vagy akár a Bridgestone tatabányai gyárának nagylelkű felajánlásaira, akik a tűzoltóság gépjármű flottájának biztosították a biztonságos téli közlekedést a teljesen új abroncsokkal. Most a Generali Biztosító Zrt. egy új gépjárművel lepte meg a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot.

A KMSZ területi hatáskörrel rendelkező 24/48 órás, készenléti jellegű szolgálat, mely magasabb szintű káresemények irányítását segítő és végrehajtó tevékenységet folytat. A sokrétű feladat végrehajtást a legkülönbözőbb körülmények és terepviszonyok között végzik. Az természetesen mindenki számára világos, hogy ebben a szakmában a magas színvonalú teljesítmény eléréséhez és megteremtéséhez elengedhetetlen a megfelelő jármű és felszerelés megléte. Ezt a nélkülözhetetlen feltételt a Generali Biztosító Zrt. most egy új gépjármű adományozásával megteremtette.

Egy Volkswagen Amarok típusú terepjáró személygépjármű került átadásra. Az új jármű a tűzoltási, műszaki mentési, tűzvizsgálati és hatósági tevékenységek elvégzésének lesz szerves része. Az autó 4×4-es hajtásképlettel és nagy teljesítményű motorral lett felszerelve. Öt személy szállítására alkalmas és rendelkezik minden olyan felszereltséggel, amely szakszerű és gyors feladat ellátáshoz szükséges. Parkradarral, menetrögzítő kamerával, EDR rádióval, vonóhoroggal és korszerű megkülönböztető fény és hangjelzéssel van ellátva.

Ezzel a gépjárművel biztosan könnyebb lesz majd katasztrófavédőink számára a mindennapos munkavégzés. Bízunk benne, hogy nem csak a munka válik egyszerűbbé, de a tatabányai emberek biztonsága is növekszik az új autó szolgálata révén.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close