Sport

Mesébe illő két évtized

A civil élettel barátkozik Harsányi Gergely.

A Grundfos Tatabánya KC visszavonuló szélsője az Eger elleni utolsó hazai bajnokin köszönt el a tatabányai szurkolóktól, majd a 2017/18-as szezon utolsó összecsapásán, a Telekom Veszprém elleni mérkőzésen a bakonyi klubtól is átvehetett egy emlékplakettet.

„Így, a nyáron még nem olyan furcsa érzés, hogy ez volt az utolsó idényem játékosként” – mesélte a 37 éves kézilabdázó. „Majd az lesz nehezebb időszak, amikor a volt csapattársaim elkezdik a felkészülést. Nem tagadom, nehéz volt meghoznom ezt a döntést, de végül a családommal együtt így láttam jónak a dolgot. A család amúgy is mindig kiemelt szerepet játszott az életemben: a karrierem elején a szüleim és a testvérem segítettek rengeteget, majd az elmúlt húsz évben a feleségem, Nóra végig mellettem állt, és két csodás gyermekkel is megajándékozott.”

A kiváló jobbszélső nem tagadja, mindig is céltudatosabb játékos volt az átlagosnál: profi karrierjével párhuzamosan folytatta tanulmányait és építette sportolói pályafutását. Ugyan sokan úgy gondolják, nemzetközi élcsapatokban is megállta volna a helyét, Harsányi Gergely elégedett az elmúlt két évtizeddel.

„Nincsen bennem hiányérzet, hiszen fantasztikus szerepelhettem” – hangsúlyozta a visszavonuló klasszis. „Sok barátom lett a kézilabda által, elsősorban itt, Tatabányán, ahol profi pályafutásom több mint egyharmadát töltöttem. Mindig is kiváló közösség jellemezte a Bányászt, nagyon szeretek ehhez a hatalmas családhoz tartozni.”

A 37 éves kézilabdázó 2002 és 2006, illetve 2009-2017 között 179 összecsapáson 339 gólt szerzett a válogatottban, tagja volt a 2004-es és a 2012-es olimpián negyedik helyezett csapatnak is. Profi pályafutását 1999-ben a PLER együttesénél kezdte, ahol tíz évig szerepelt, majd egy szezont a Ferencvárosnál töltött, és 2010 óta játszott Tatabányán. Jelenleg doktori tanulmányait végzi Pécsen, a sport és a genetika kapcsolatáról írja disszertációját.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close