Sport

Jó úton a kitűzött célok felé

A Tatabánya Futball Club Egyesület gőzerővel halad céljai felé

A Tatabánya Futball Club Egyesület idén is folytatta hengerlő menetelését és toronymagasan nyerte az Eurotrade megye II. osztály felnőtt bajnokságát. Ezzel a bányász srácok zsinórban két bajnoki címet bezsebelve haladnak tovább a kitűzött céljaik felé.

A bajnokságban egy apró botlás kivételével minden meccsüket több gólos fölénnyel hozták és rekordszerű plusz 205-ös gólkülönbséggel zártak az élen. A 205 rúgott gólból Árvai Dániel oroszlánrészt vállat, hiszen 70 rúgott góljával a gólkirályi címet is megszerezte. A mutatók alapján tényleg gőzerővel haladnak a fiúk céljaik felé és a szezont is pozitívan értékelték. De mik is azok a bizonyos célok? Erről a csapat védelmének karizmatikus tagja, Krupánszki Balázs és a középpálya egyik karmestere, Klausz Ádám mesélt nekünk.

„A szezon megítélése nem lehet más, mint pozitív, hiszen a harmad osztály megnyerését követően a másodosztályban is sikerült dominálnunk és a megyei kupában is ott vagyunk a döntőben”- mondták a fiúk. A TFCE a megyei kupa döntőjében a jelenleg NB3-as feljutásért küzdő Komárom gárdájával fog majd találkozni június 19-én, Kedden az Almásfüzitői pályán.

A jövőbeni célokat illetően pedig igen határozott és elszánt elképzeléseket fogalmaztak meg a bányászos srácok, amelyre mi is és a tatbányai ultrák is büszkék lennénk, ha sikerülne ezt végrehajtani. „Ha a következő idényt nézzük nem is lehet más az elvárásunk saját magunkkal szemben, mint a megyei első osztály megnyerése a lehető legnagyobb különbséggel, ahogy azt tettük tavaly és idén is az alsóbb ligákban. A keretünk teljesen adott, és egy jó alapozással mindent meg is fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt elérhessük. Azt követően pedig irány az NB3. Szeretnénk felkerülni, megerősíteni a keretünket és az első, ott töltött idényben stabilitást szerezni, hogy azt követően megpróbáljuk visszarepíteni a tatabányai labdarúgást régi szép fényébe.” A srácok elmondása szerint minden feltétel adott, hogy ezt kiharcolhassák. Sőt nem csak a csapat lépdel a ranglétrán felfelé, de a klub székhelye, a Grosics Gyula Stadion is új, modernizált köntösbe öltözik a következő idénytől.

Micsoda öröm volt az a bizonyos, Real Madrid elleni siker anno, aki látta sosem felejti. Most hasonló öröm lenne a város foci szerető polgárainak, ha ezek a fiúk valami hasonlót vinnének véghez és akár évek múltán újra egy Ferencvárossal vagy Újpesttel játszhatnának, itt a mi megszépülő stadionunkban az NBI-ben.

https://www.facebook.com/tsclabdarugas/

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close