Sport

Ezüst a labdarúgó megyei kupában

A tatabányai srácok ellenfele a Komárom gárdája volt

Almásfüzitőn került megrendezésre az idei, megyei kupa döntője, ahol a tatabányai srácok ellenfele a Komárom gárdája volt. Rengeteg néző látogatott ki, hogy láthassa a megye két legjobb formájában lévő együttesének összecsapását. A bányász számára a mérkőzés nem csak az idény utolsó mérkőzését, hanem egy hosszú korszak lezárását is jelentette.

Nem volt könnyű dolga a tatabányai labdarúgóknak, hiszen egy jó formában játszó és az NB3-as tagságot is kiharcoló csapattal kellett megküzdeni az elsőségért. Tovább csökkentette a csapat esélyeit, hogy több kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett P Nagy László vezetőedzőnek. Pótolni kellett csatárposzton az idény gólkirályát, Árvai Dánielt, de sérülés miatt hiányzott még Megyesi László, Nagy Richard és Kocsis Gergely is. Ennek fényében az utánpótlás tehetségeivel kiegészülve vágott neki a bányász a mérkőzésnek.

A fiúk a mérkőzés elején nagyszerűen állták a sarat és rendre blokkolták a komáromi támadók veszélyes próbálkozásait. Azonban látszott a Komárom együttesén, hogy az osztályozós mérkőzéseknek köszönhetően jó fizikális állapotban és meccsrutinban vannak. A rohamozások meg is hozták az eredményt és a félidő derekán megszerezték a vezetést egy szép akció után. A szokatlan összeállításban focizó bányász játékában érezhető volt az összeszokottság hiánya és több pontatlanság is becsúszott, amely 2-0-s félidei állást eredményezett.

A második etapban, mint ha a Komárom lendülete csökkent volna, a tatabányai alakulat egy bátrabb játékba kezdett és több szép akciót is vezetett. Hamar cserére szánta el magát P Nagy László, ami rövidesen igazolta magát. Horváth Ádám érkezett csatárként a pályára és nem sokkal a csere után gólt is tudott szerezni, amivel visszajött a csapat a meccsbe. Sajnos nem sokáig örülhetett a tatabányai publikum, mert egy vitatható szituációt követően, egy gólvonalra pattanó átemelés után ismét középre mutatott a játékvezető. Ezzel ki is alakult a 3-1-es végeredmény. A fiúk nagyot küzdöttek és szinte eltüntették a két csapat közötti osztálykülönbséget még hiányos kerettel is a mérkőzés nagy részében.

A TFCE számára ez az utolsó hivatalos mérkőzést és egy 24 éves korszak lezárultát is jelentette. Július elsejétől a labdarúgó szakosztály a TSC részeként folytatja tovább munkásságát. Sok minden történt ez alatt a 24 év alatt és reméljük, hogy a lassan elérkező új időszak sok jót tartogat a város labdarúgásának számára. Egy biztos, pihenni nincs sok idő a fiúknak. Lassan összeáll a felkészülési program a nyárra, melyet a klub hamarosan ismertet szurkolóival is. Bízunk benne, hogy sikeres nyári felkészülés után jövőre megye első osztály bajnoki címet ünnepelhetünk. Hajrá Tatabánya! Hajrá Bányász!

kép: https://www.facebook.com/tsclabdarugas/

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close