KiemeltKözélet

Egy sétálóutca, ahol érdemes időt tölteni

Idilli hangulat Dózsakertben

Átadásra került Dózsakertben a sétálóutca, amely így már teljes egészében a városlakóké. Az új és modernizált környezetet varázsoló sétálóutca igazán idilli hangulatot teremt a maga szépségével a város szívében. Eddig, akik nyugalomra vagy csak egy kis elmélkedésre vágytak azok a Ligeti tó parkját vagy a Csónakázó tavat választották, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez az új közösségi tér szintén egy új találkozási pontja és kedvelt helye lehet a tatabányaiaknak.

Mikor tavaly elkezdték a hosszadalmas munkálatokat senki sem tudta elképzelni, hogy a megkezdett átalakítások végeztével mi is fog megvalósulni a régi, kissé kopott kövezetű sétálóutcában. Valljuk be őszintén az eredmény önmagáért beszél. Sikerült egy igazán élhető és zöldfelületekben gazdag közösségi teret varázsolni Dózsakertbe. A modern formákat és elemeket felvonultató utcában ügyeltek a környezet szerves élőlényeinek, a fáknak a védelmére és megőrzésére is. A régi utcaképet alkotó lombosok nagy részét sikeresen áttelepítették, de a tér legnagyobb csodálatos fáit meghagyták, melyek köré padokat telepítettek, ezzel egy kiváló pihenési helyet adva az árnyékban. Természetesen nem csak a meghagyott fák adják a tér környezetének természetiségét. Több virágágyás lett kialakítva, melyeket színesebbnél színesebb virágok és dús bokrok tarkítanak. Mindezek mellett közel 30 darab kis facsemete is ültetésre került, melyek évek múltán még több árnyékot adnak majd a sétálóutca látogatóinak.

Modern utcabútorok teszik még kényelmesebbé és élvezhetőbbé a tér hangulatát. A köztisztaság megőrzését pedig a kihelyezett hulladékgyűjtők biztosítják. Természetesen ehhez a mi odafigyelésünk is szükséges. Talán a tér leglátványosabb elemei a sétáló utca két végén elhelyezett két szökőkút. A víz csobogása még inkább csalogatja a pihenni, beszélgeti, találkozni vágyó tatabányaiakat. Milyen jó is egy rég nem látott baráttal, barátnővel egy fa árnyékában hűsölve figyelni a szökőkút vízsugarainak játékosságát és egy jóízűt beszélgetni. Ráadásul az utcát rengeteg kis üzlet és kereskedés övezi, ami egy igazi kis központ benyomását kelti. Sőt, ha a férfiak rávehetők, és bevállalnák kedvesükkel a vásárlást, de nem szeretnének hosszú perceken keresztül egy üzletben időzni, akkor a sétálóutcában nyugodtan kényelembe helyezhetik magukat. Ez a szituáció biztos sok férfi számára ismerős.

A jövőben biztosan több rendezvénynek is otthonául fog szolgálni. A legfontosabb, hogy vigyázzunk városunk legújabb kis ékszerére.  Ne tegyük szemetessé és ne rongáljuk sem természeti sem pedig tárgyi elemeit, hogy sok év múltán is büszkén ballaghassunk át rajta, vagy pihenhessünk meg padjain.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close