KiemeltSport

Bicós túra a Balaton körül

Felnőtt labdarúgócsapatunk két keréken vette célba a Balatont.

Épp, hogy véget ért az idei bajnokság felnőtt labdarúgócsapatunk számára, máris újabb fába vágták a fiúk fejszéjüket. A jól megérdemelt pihenés helyett új kihívást keresve gondoltak egy merészet és két keréken vették célba a Balatont. Egy jó csapat ismérve, hogy nem csak a szezon közben, edzéseken és mérkőzésen tartanak össze, hanem az után is tevékenyen szervezik és építik a csapat közösségi életét. Ennek fényében a srácok félre dobták a pihenőt és nekivágtak a több, mint 200 kilométeres túrának.

A fiúk autókkal indultak a magyar tengerhez és zökkenőmentesen rövid idő alatt meg is érkeztek a kiindulási pontjukhoz Badacsonytomajra, Pál Lajos csapatgyúró kis, szőlős pinceházához. Kipakolták és felszerelték a bringa flottát, este tábortűzzel, sütögetéssel és zenével hangolódtak a másnap reggeli megpróbáltatásra.

Eljött a reggel és kezdetét vette a túra első szakaszának teljesítése. Az úti cél Siófok volt, melynek eléréséhez egy igazán merész, 112 kilométeres távot kellett teljesíteni. Látva ezt a nagy számot azt hihetnénk, hogy ez csak vicc, de hát profi sportemberekről beszélünk persze, hogy sikerült nekik. Na de nem egy huzamban, mert akkor bátran sportágat is válthatnának és indulhatnának a következő Tour de France-on. Az etapot több beiktatott pihenővel teljesítették. Út közben többször is megmártóztak a kellemes, 27 fokos Balaton vizében. Öt és fél óra tiszta tekerési idő után a távot sikerült teljesíteni és megérkezni Siófokra és megszállni egy panzióban. A nap hátra lévő részét aktív pihenéssel és szórakozással, pingpongozással, biliárdozással és dartsozással töltötték. A hosszú út ellenére a fiúk nem voltak fáradtak a Petőfi sétány esti körbebarangolásához sem.

A második napon már egy rövidebb szakasz várt a csapatra. A srácok úti célja Balatonfüred volt. 57 kilométer tekerés után meg is érkeztek, majd a szállás elfoglalása után megrohanták a Balatont és a vízparton élvezték a nyári jó időt.

Reggel már mindenki egy kicsit fáradtabban, de kellően motiváltan pattant bringára, hogy bezáruljon a megkezdett óriási kör és teljesítsék az utolsó, 47 kilométeres távot Balatonfüredtől Badacsonytomajig. A csapat három nap leforgása alatt teljesítette a hosszú túrát, melynek végén a kilométer számláló végül 217km-t mutatott.

Le a kalappal a fiúk kitartása előtt. A lábizmok erősítése kipipálva, így már csak egy feladat teljesítése maradt hátra az idei szezonból, méghozzá a Komárom ellen megvívandó megyei kupadöntő, amelyhez legalább annyi erőt és sikert kívánunk, mint a Balaton meghódításához.

https://www.facebook.com/tsclabdarugas/

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close