Közélet

Az egészség a legnagyobb kincs

Városunk rengeteget tesz lakóniak egészségmegőrzéséért

Az egészségünk nem olyan, mint egy virtuális játék, ahol több élettel indulunk, és ha egyszer hibázunk egy nagyot, akkor még korrigálhatunk és pontokat gyűjtve új életet kapunk. Az egészség olyan kincs számunkra, amelyből egyetlen egy van minden ember számára, egy olyan érték, amelyre egy életen át vigyázni óriási feladat. De ehhez nem csak a mi odafigyelésünkre van szükség, hanem egy korszerű egészségügyi alapellátás és szolgáltatás megteremtésére és biztosítására. Városunk ezt szívügyének tartja és rengeteget tesz a város lakóniak egészségmegőrzéséért.

Képzett és tapasztalt szakemberekből Tatabányán nincs hiány. Dr. Pintér Katalin a dózsakerti Gyermekorvosi Rendelő gyermekorvosa az egészségügyi ellátásért végzett kiemelkedő szakmai teljesítményéért Pro Sanitate- díjat vehetett át Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkártól. Vagy gondoljunk csak Dr. Geiszelhardt Gábor kertvárosi, felnőtt háziorvosunkra, akit idén óriási megtiszteltetés ért, hiszen a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete által alapított „Év Családorvosa a Kárpát-medencében” díjat vehetett át. Jobb visszajelzése nem is lehetne ez annak, hogy Tatabányán hozzáértő szakmai kezek látják el a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt.
Ehhez a teljesítményhez azonban szükséges a kellő ellátási feltételek megteremtése is, melyért városunk rengeteget tesz az utóbbi időben. Nem csak a város vezetése, de az itt letelepedett vállalkozások, cégek is támogatják a helyi egészségügy fejlődését és korszerűsítését. A Szent Borbála Korház a Becton Dickinson Magyarország jóvoltából három nagy értékű berendezéssel, egy úgynevezett leletezőmunkaállomással, egy lélegeztető készülékkel és egy betegőrző monitorral gazdagodott nem régiben, ezzel is könnyítve az orvosok és ápolók munkáját.
A közelmúltban felújításra került a Gál István lakótelepi rendelő, amely teljesen felújított belsővel, padlózattal, székekkel és fűtéssel várja betegeit. Most került átadásra az új, felsőgallai gyermekorvosi rendelő korszerű, akadálymentesített környezettel. Jól halad újvárosban az új, 300 négyzetméteres orvosi rendelő építése valamint a közeljövőben új és modernizált épületbe, az ügyeletes gyógyszertár mellé költözik az orvosi ügyelet.
Büszkék lehetünk erre a teljesítményre és arra, hogy Tatabánya igenis sokat tesz lakóinak egészségéért. Csak remélni tudjuk, hogy ez a tendencia évek múltán is ilyen ütemben folytatódik és a város egészségügyi alapellátásának minősége az országban az elsők között fog szerepelni.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close