Gazdaság

A VII. telepi iparterület fejlődése lendületet vett

A VII. telepi ipartelep megközelítése eddig nem volt zökkenőmentes...

Városunk gazdasági élete az elmúlt időszakban nagy intenzitással dübörög. Rengeteg vállalkozó választja telephelyeként a tatabányai, nagy ipari parkot és képzeli el itt hosszú távú jövőjét és sikerét.  Nem csak a régi, elkötelezett partnerek bővítik gyárterületeiket, hanem számtalan új befektető indítja meg itt karrierjét. Úgy tűnik, hogy ez a gazdasági lendület kezd kiterjedni a város másik iparterületére, a VII. telepi iparterületre, ahol szintén beindulni látszik a gazdasági élet és egyre több terület kerül hasznosításra.

Egy komplex európai uniós támogatásnak köszönhetően az önkormányzat elkezdte azon infrastrukturális elemek megteremtését, amely még vonzóbbá teheti az eddig kevésbé kiépült iparterületet a befektetők és vállalkozók számára. Talán ennek eredménye az, hogy egyre több zöld terület került eladásra, ahol a közeljövőben megkezdődhetnek a termelési munkálatok.

A VII. telepi ipartelep megközelítése eddig nem volt zökkenőmentes, hiszen a környék úthálózata az idők során rendesen elhasználódott. Azonban az említett uniós támogatás keretében a megfelelő infrastruktúra megteremtésére jelzőlámpákkal látták el a Mohi Rezső út és Mikovinyi utca kereszteződését valamint a temető melletti útszakasz, illetve folytatásában a Rózsa utca pedig új aszfaltréteget kapott. A Vigadó utca pályaszerkezetének egy része megerősítésre kerül, míg egy jelentős szakaszán teljes pályaszerkezet cserét hajtanak végre.

Egy korábban kiírt telepfejlesztési pályázat pedig tovább tetőzi a vállalkozók egyre nagyobb érdeklődést az ipartelep hasznosításra váró területei iránt. A pályázat fő célja a tatabányai mikro-, kis- és középvállalkozások telephely fejlesztéseinek elősegítése, valamint számukra telephely fejlesztési támogatás nyújtása. Ennek tükrében több vállalkozás kötelezte el magát és tervezi megvalósítani elképzeléseit a közel jövőben a VII. telepi ipartelepen.

2020-ig olyan cégek nyitják meg kapuikat, mint az üzletláncok kiszolgálásával, értékesítéssel foglalkozó Flórián és Társa Bt., szerszámkészítés profilú Naton Szerszámkészítő Kft. és a fémmegmunkálással foglalkozó Raltech Kft. Ezen új cégek közel 100 ember számára biztosítanak munkahelyet, lehetőséget teremtve a helyi munkaerő elhelyezkedésének.

Az infrastrukturális fejlesztések, az értékesített és az értékesítés alatt álló területek mértéke valamint a létesülő vállalkozások növekvő száma jelzi, hogy a VII. telepi ipartelep virágzó jövő előtt áll, még több lehetőséget adva ezzel a város és polgárai számára.

Címkék
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close