Meghosszabbított támogatói szerződés

Továbbra is a Grundfos a kézilabdások névadója

2014 - 09 - 04
Újabb három évre szóló támogatói szerződést kötött a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. és a megyeszékhely férfi kézilabda együttese a Városházán. Az aláírást követően bemutatták a Grundfos Tatabánya KC az új játékoskeretet és szakmai stábot.

Schmidt Csaba elmondta: a csapat, a szponzorok és szurkolók egy összetartó, egymásért kiálló, nagy családot alkotnak. A város a mindennapos támogatása mellett azt szeretné, hogy a sikeres csapatnak legyen igazi otthona, így a hosszú távú tervek között egy multifunkcionális csarnok megépítése is szerepel, ahol 2-3000 ember is biztathatná a mérkőzéseken a kézilabdázókat. A polgármester úgy vélte, hogy az európai szintű teljesítményhez európai léptékű csarnok is szükséges, hogy versenyképes maradjon a csapat. Szólt arról, hogy ez utóbbi érdekében mindenképpen szükségesnek látja a helyi utánpótlási bázis erősítését. A Grundfos 2012. óta névadó szponzora csapatnak, és sikeres együttműködés eredményeként kötik meg az új támogatói szerződést – ismertette Török László. A dán cég magyarországi ügyvezetője hangsúlyozta, hogy azonos célokért küzdenek, hiszen a Tatabányán 1500 főt foglalkoztató vállalat és a kézilabdaklub is a maga területén szeretne az élvonalhoz tartozni. Marosi Lászlótól, a klub szakmai elnökétől megtudtuk, hogy a Grundfos Tatabánya KC új elképzelésekkel vág neki a szezonnak.

A meghatározó első osztályú múlttal rendelkező idősebb játékosok mellé a fiatalabb korosztályhoz tartozó játékosokat is beépítenek a csapatba. A nemzetközi szinten is elismert csapattagok rutinját próbálják ötvözni a tehetséges fiatalok dinamizmusával és lendületével. Az ifjúsági bajnokcsapatból ennek jegyében került a keretbe Bartók Donát, Juhász Ádám, Nagy Ábel és Nagy Szabolcs. A szakmai munkát a Pick Szeged, az FTC és a szerb válogatott korábbi trénere, Vladan Mladics irányítja a jövőben. Új játékosok is érkeztek: Novak Boskovic, Moshe Babasafari, Alireza Mousari és Josep Beric. Az együttes célja a jó bajnoki szerepléssel kivívni a nemzetközi kupaszereplést, ezzel öregbítve a tatabányai kézilabda hírnevét.

 

Korábbi lapszámaink

letöltése