Hírek

Összes hír

Felsőgallai és aaleni fiatalok találkozója

Cserediákok Németországból

c, melynek köszönhetően újabb cserediákok érkeztek városunkba. A Városháza tanácstermében dr. Kancz Csaba alpolgármester köszöntötte a diákokat és kísérő tanáraikat.

Eredményes évad után és előtt a Jászai

Folyamatosan növekvő érdeklődés a színházban

A Jászai Mari Színház, Népház az előzetes terveknek megfelelően a 2013/2014-es évadban 6 felnőtt és 9 gyerek bemutatót tartott. A székhelyen rendezett, illetve az úgynevezett tájelőadások száma 235, illetve 18 olt. Ezeket az előadásokat a 2012/2013-as évad 45.628 nézőjéhez képest a 2013/2014-es évadban 48.550 fő látta. Ez is kiderült azon a tájékoztatón, amelyet Crespo Rodrigo, a színház igazgatója tartott.

Nyolcvan esztendős lett Nagy László

A bánhidai prépost egyik komoly eredménye a Szent Erzsébet Óvoda

A tatabányai Nagy László címzetes prépostot, bánhidai lelkipásztort 80. születésnapján szentmisén köszöntötte Spányi Antal megyéspüspök. A bánhidai Szent Mihály plébániára sokan eljöttek, hogy részesei legyenek a meghitt pillanatoknak és részvételükkel is köszöntsék az ünnepeltet.

Alkalomhoz méltóan ünnepeltek a Szimfonikusok

Fergeteges zenevarázs a Népházban

Május 10-én a Népházban valódi gálahangverseny keretében köszöntötték a 115 esztendős Tatabányai Szimfonikus Zenekart. A koncerten jelenlévők kivétel nélkül fantasztikus élményben részesültek, hiszen Román Géza karmester és zenészei felejthetetlen előadással kápráztatták el a közönséget. Az ünnep alkalmából természetesen köszöntötték az elmúlt negyedszázad karmestereit, valamint Ruskáné Zsedényi Gizellát, aki évtizedek óta tagja a csoportnak.

Új eszközöket adtak át a mentőállomáson

Közel kétmilliós adomány a segítőknek

Csaknem kétmillió forintot érő eszközöket adtak át a tatabányai mentőállomáson. A regionális mentési feladatokat ellátó központban olyan felszereléseket vehettek át, amelyek segítségével az alapellátásnál lényegesen színvonalasabb ellátást biztosíthatnak az arra rászorulóknak. Onódi Lívia, a mentők regionális orvos-igazgatója kérdésünkre elmondta: az eszközökkel jobb betegellátást tudnak nyújtani. A munkatársak célja, hogy az eszközöket folyamatosan pótolni tudják.

Épülnek a körforgalmak és az utak a városban

A biztonságosabb közlekedésért

Schmidt Csaba polgármesteri feladatainak ellátása mellett az elmúlt hetek egyikén kiemelt figyelmet fordított a városi útfelújításokra. Személyesen kereste fel a beruházások helyszíneit és tájékozódott a munkálatok állásáról. Így a Tatabánya Nyugati Ipari Parkban, az Orgonás út és az Üveggyári út kereszteződésében épülő körforgalomról, a dózsakerti kettős körforgalomról a Dózsa György út, Madách és Réti utcák találkozásánál, de megtekintette a városrészi utak kisebb útjavításait is.

Egyre népszerűbb a kerékpározás városunkban

Reggelit kaptak a „bringások”

Tatabánya ismét csatlakozott a Magyar Kerékpáros Klub és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett „Bringával a Munkahelyre” akcióhoz, amely 2014. április 22-től május 30-ig tart. A program nyitányaként a szervezők reggelivel kedveskedtek a kerékpárral iskolába vagy munkába igyekvőknek az Ipari Parkban és az Árpád téren.

Bizonyító erejű felvételeket rögzíthetnek

Kamerákkal a mindennapi biztonságért

Egy ellopott kerékpár, egy összefirkált fal, egy betört ablaküveg, egy megrongált villanykapcsoló, vagy akár egy trükkös lopás áldozata. Valamennyien ismerhetünk egyet-egyet a felsoroltak közül. A bűn, a rongálás, vagy akár „csak” a kivagyiságból fakadó törés-zúzás sajnos mindennapos velejárója civilizációnknak. A fent felsoroltak ellen viszont tenni, tennünk kell. Így gondolta a város vezetése is akkor, amikor a döntés értelmében kamerarendszerek telepítéséről határoztak. Az akció célja, hogy a tatabányai társasházak többségében legyen felszerelt kamera, amelyekkel megelőzhetőek a bűncselekmények. A kamerák szükségességéről, illetve az egyéb, jogi tudnivalókról Salló Győző, önkormányzati képviselőt kérdezte lapunk.

Népszerű lehet az új biztonsági pályázat

Kamerák a javuló közbiztonságért

Az áprilisi közgyűlésen a testület támogatta Schmidt Csaba polgármester kezdeményezését, hogy a társasházi közösségek lépcsőházankénti térfigyelő kameratelepítésekor, a szerelési költségek 50 százalékát, egy újonnan létrehozott 5 millió forintos alapból finanszírozza az önkormányzat. A képviselők megszavazták azt is, hogy város induljon el a Belügyminisztérium „A közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatása” című pályázatán a felsőgallai kamerarendszer fejlesztésével. A biztonságos hétköznapokat szolgáló akció igen népszerű lehet, hiszen a társasházakban lakók nagyobb biztonságban élhetnek.

Korábbi lapszámaink

letöltése