Hírek

Összes hír

Sárkovács Szakkör és óvodai szülinap a Kertvárosi Lakótelepen

Kertváros Lakótelepi színes hírek

Nagy sikerrel zárt a Kertvárosi Lakótelepen a Szociális Városrehabilitációs pályázat egyik érdekes programja, a Sárkovács Szakkör. A múlt évben indult szakkör keretei között, több mint fél éven keresztül, a gyerekek megismerhették a kézművesség történeti hátterét, és a gyakorlatban is kipróbálhatták a kézműves anyagokat, eszközöket, technikákat.

Megújult buszvárók és óvodai játékok a körzetben

Fejlesztések Kertvárosban

Az elhasználódott peronokra sok idős ember panaszkodott, ezért az idei év egyik kisebb, de fontos felújítása a buszvárók aljzatának újjáépítése. Az elmúlt két évben folyamatos megújuláson estek át Kertváros buszvárói, volt, ahová növények kerültek, és volt, ahol egyáltalán nem volt hová behúzódni az időjárás viszontagságai elől, ezért új felépítményt kellett építeni, vagy éppen a régit megjavítani.

Nyílászárócsere a KPVDSZ-ben

10 milliós beruházás Újvárosban

Teljes homlokzati nyílászárócsere kezdődött a KPVDSZ Művelődési Házban. A közel 10 millió forintos beruházás keretében korszerű műanyag nyílászárókra cserélik az elöregedett ajtókat és ablakokat, melynek köszönhetően tovább nőhet az épület energia-hatékonysága – mondta el Bereznai Csaba alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A Micimackósok egészségéért

Sószobát avattak az óvodában

A gyerekek egészségének megőrzése rendkívül fontos, ehhez jelent óriási segítséget az újonnan kialakított sószoba, amit remélem, örömmel használnak majd a kicsik – emelte ki Bereznai Csaba alpolgármester a Micimackó Óvoda sószobájának átadásán.

Első és negyedik hely az országos versenyen

A matematika gurui Sárberekben

Idén már 23. alkalommal rendezték meg a Matekguru csapatversenyt, amelyen nem csak hazai, de a Kárpát-medence magyar lakta területeiről jelentkező csapatok is részt vesznek. A verseny három területi és két országos fordulóján főként logikai feladatokat kell megoldaniuk a négyfős csapatoknak. A versenyen szerepeltek a Sárberki Általános Iskola diákjai is, akik az első, illetve a negyedik helyen zártak.

A nyáron a kerítést újítják meg

Árnyékolókat kapott az alsógallai óvoda

Távvezérlésű árnyékolókat kapott az Alsógallai Óvoda, így a nyári hőségben is zavartalanul játszhatnak az udvaron a gyerekek. Dr. Kancz Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője megköszönte a szülők és a pedagógusok önzetlen segítségét, hogy a Szülők - Nevelők báljának tombola, illetve báli bevételéből sikerült megvalósítani a fejlesztést.

Két tucat fejlesztés Újváros elején

Járdák, parkolók, játszóterek épülnek

A hét vezérről elnevezett utcák környéke Újváros legrégebben épült városrésze. Járdáinak, utcáinak, parkolóinak nagyrésze jócskán elmúlt már ötven éves. Ráadásul az építésük idején honos technológiák mára igencsak furcsának tűnnek: pl. az aszfalttal burkolt út- és járdafelületek legtöbbjénél hiányzik az alap, így rekontsrukciós munkáknál a felújítás helyett az építmény elbontása, s teljes újjáépítése szükséges. Ez persze jóval bonyolultabbá és költségesebbé teszi a beruházásokat.

Megújult az Alkotmány utca

Biztonságosabb közlekedés Kertvárosban

Elkészült az Alkotmány utca felújítása Kertvárosban. Az idei évben ez az egyik legjelentősebb útrekonstrukció a városrészben, melynek köszönhetően jóval biztonságosabban közlekedhetünk az útszakaszon – jelentette be Magyarné Kocsis Andrea, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Újabb közösségi térrel bővült Tatabánya sportélete

Megújult a Jubileum Park

Pénteken délután sportrendezvénnyel avatják fel a Jubileum Park közelmúltban elkészült területét, ahol a sakkasztalok és padok mellett szökőkút épült. Az eseményen jelen lesz Schmidt Csaba polgármester, illetve Molnár Tamás, a Növekvő Életfa Egyesület vezetője is.

Korábbi lapszámaink

letöltése