Hírek

Összes hír

Csökken a bűncselekmények száma

Javuló közbiztonság

A májusi közgyűlésen elfogadták a rendőrkapitányság beszámolóját városunk közbiztonsági helyzetéről, melyet az ellenzéki képviselők is egyhangúan támogattak. Az eredményeket Dr. Forrai Zsolt rendőr alezredes ismertette és válaszolt a felmerülő kérdésekre is.

A gyalogosok biztonságáért

Jól látható zebrák a városban

A tavalyi év folyamán elindult, a gyalogátkelő helyek kiemelt jelzését szolgáló projekt keretében idén három helyen figyelemfelhívó, piros jelfestést kaptak a zebrák: az Ótelepi utcában az Óvárosi Iskolánál, az Árpád Gimnáziumnál a Fő téren, valamint a Béla király körtér és a Mártírok útja kereszteződésében. Mindezek mellett elkészült az utcai zebramegvilágító a Mártírok és Ifjúmunkás út kereszteződésében, valamint a bánhidai Kossuth Lajos utcában, a Szent Erzsébet óvodánál.

Interjú Bencsik Jánossal

"Én csak a szövetségi kapitány vagyok"

"Tatabányán Schmidt Csaba újraválasztása mellett kardoskodok" - mondta el a lapunknak adott interjújában Bencsik János. A Tatai medence parlamenti képviselője, aki 20 évig polgármesterként vezette Tatabányát, április óta ismét az Országházban dolgozik, és intenzíven képviseli szűkebb hazája, Tatabánya, Tataésa környező kistelepülések érdekeit.

Vizsgaelőadás a Bányász Táncegyüttessel

Lakodalmas táncokkal zárták az évet

A Bányász Táncegyüttes alapfokú művészeti iskolája évadzáró vizsgaelőadását tartotta a Jászai Mari Színház, Népházban. A kicsik és a felnőtt táncosok lakodalmas koreográfiát mutattak be szüleiknek, tanáraiknak és a meghívott vendégeknek, köztük Bencsik János országgyűlési képviselőnek és Bereznai Csaba alpolgármesternek.

Ünnepelt a Show Formációs Együttes

Huszonöt év tánc

Ez már a harmadik gálaműsor a mai nap folyamán, ami hatalmas teljesítmény mind a szervezők, mind a táncosok részéről. Hatalmas dolog, hogy egy huszonöt éves egyesület háromszor is meg tudja tölteni a színházat egy nap alatt – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester a Népház Show Formációs Táncegyüttes huszonöt éves jubileumi gálaműsorán a Jászai Mari Színház, Népházban.

A mezőségi magyarok szokásaival ismerkedtünk

Pünkösd a Forgórózsával

Negyedik alkalommal szervezte meg a tatabányai Forgórózsa Népművészeti Központ a Pünkösdi Forgórózsa Fesztivált, a tavalyi évtől már a Vértes Agorájával közös együttműködésben. A tematikus fesztivál célja, hogy a Kárpát-medencében élő magyar népcsoportok színes népi kultúráját megmutassa a Tatabányán és környékén élőknek a folklórtól a tárgyalkotó népművészetig.

Energetikai fejlesztés az iskolában

Takarékosabb lesz a fenntartás a Szent Margitban

A Szent Margit Általános Iskola a Széchenyi-pályázaton elnyert száztizennyolcmillió forintos pályázati forrásból energetikai fejlesztést hajt végre, melynek keretében napelemes rendszert építenek ki, megtörténik az utólagos külső hőszigetelés és a külső nyílászárók részleges cseréje is – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő helyszínen megtartott sajtótájékoztatóján.

Szumó meccsek 35 fok melegben

Vakációnyitó tréning a Bánhidai lakótelepen

Mielőtt kitört volna a vakáció, a Bánhidai lakótelepi gyerekek bemelegíthettek a rájuk váró két és fél hónapra. A bemelegítés az időjáráson nem múlott. A 35 fokos rekkenő hőségben csak a legelszántabbak kezdtek gyülekezni a B-közép kupa elhódításáért. Végül az összeszokott társaságot szétbontva lehetett olyan erőviszonyokkal kiállítani két csapatot, hogy a kupáért valóban meg kelljen küzdeni.

Folyamatos fejlesztések Felsőgallán

Felújították a sportlétesítményt

A 2014. évi költségvetés elfogadása után a város egész területén fejlesztések indultak, melyek nagy része az út,-és járdafelújításokra terjedt ki. Turainé John Katalinnal, Felsőgalla képviselőjével beszélgettünk.

Korábbi lapszámaink

letöltése