Hírek

Összes hír

A forgalom lassítása volt a cél

Elkészült a körforgalom Dózsakert és Bánhida határán

A közelmúltban elkészült, s már a forgalom előtt is nyitva áll az a kettős körforgalom, amelyet a tatabányai önkormányzat megbízásából készítettek el a város egyik legforgalmasabb részén, Bánhida és Dózsakert határában.

Interjú a parlamenti képviselővel

Bencsik: Minden visszajár a devizahiteleseknek, amit a bankok tisztességtelenül vettek el

A Kúria árfolyamrésre vonatkozó döntését követően az Országgyűlés meghozta három lépcsősre tervezett intézkedési csomagjának első törvényerejű döntését. A bankoknak 90 napon belül visszamenőleges hatállyal ki kell számolniuk a folyósítás és a törlesztés összegét, melynek alapja a Magyar Nemzeti Bank hivatalos árfolyama. A döntés hátteréről Bencsik Jánost, az Országgyűlés gazdasági bizottságának tagját kérdeztük.

Megkezdődik a TIT-park felújítása

Bánhida emblematikus tere kap új ruhát

A napokban megkezdődik az úgynevezett TIT-park rekonstrukciója, Bánhidán. Az 1848-49-es szabadságharc mártírjainak emlékművét is magában foglaló park jelentős beruházásban újul meg. A kellemes hangulatú terület az elmúlt évtizedek során némileg elhasználódott, így szükséges volt a felújítás, amelyet a körzet önkormányzati képviselője, Ablonczy Dánielné jelenthetett be a helyszínen.

Szakemberek indulnak Újvárosban és Dózsakertben

Két új arc a fidesz stábjában

A Fidesz önkormányzati képviselő jelöltjei között szinte teljes mértékben a megszokott, már-már rutinosnak mondható személyeket találjuk. A bemutatón mégis találkozhattunk két olyan – szakmájában rutinos, elismert – szakemberrel, aki a politika területén most először próbálja ki magát az önkormányzati választásokon. Molnár Tamás és Vejtey Miklós szakterületén komoly tapasztalattal rendelkezik, így bátran fogtak munkához, és aktívan, a körzeteikben élő emberekkel beszélgetve várják az őszi megméretést.

Schmidt Csaba: Vannak messzebbre nyúló terveink is

5 kérdés – 5 válasz – a körzet képviselő-jelöltjéhez

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízotti kinevezését követően Schmidt Csaba polgármester indul az Alsógalla-Óváros lakókörzetekben az önkormányzati képviselő választáson. Vele beszélgettünk.

Táborok a BázisPontban

Élmény-Vár

Az idei évben is három turnusban várják a gyermekeket a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület munkatársai és önkéntesei aktív időtöltésre. Céljuk, hogy lehetőséget biztosítsanak a szülőknek abban, hogy a nyári szünidőben gyermekeik tartalmas szabadidő-eltöltését alacsony térítési díj mellett, biztonságos helyen választhassák meg.

Hamarosan elkészül a futópálya

A sportolók örömére

A terveknek megfelelően halad a Csónakázó-tó körüli futópálya építése. A több mint 700 méter hosszú pályát várhatóan már a jövő héten birtokba vehetik a futók – mondta el Schmidt Csaba polgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Ablakcsere a tornateremben

Fejlesztés a Móra Iskolában

Az iskola dolgozói és az itt tanuló gyerekek régi vágya teljesül azzal, hogy kicserélik a tornatermi nyílászárókat a Móra Ferenc Általános Iskolában. A munkálatokra közel hárommillió forintot fordít az önkormányzat – tudtuk meg Bereznai Csaba alpolgármestertől a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón.

Új játékok a Szent Márton Központban

Játszótéravató a „Szeretet Házában”

Önkormányzati képviselők és magánszemélyek adományaiból újult meg a Szent Márton Központ játszótere. A Füzes utcai intézményben lakó gyerekek egy nyárköszöntő családi nap alkalmával vehették birtokba az új játékokat, melyek értéke megközelíti a 650 ezer forintot.

Korábbi lapszámaink

letöltése