Hírek

Összes hír

Ma is kötöget az ünnepelt

Kilencven esztendős nénit köszöntöttek Kertvárosban

Kilencven évvel ezelőtt, a bánhidai Izing család tizenötödik gyermekeként született Rózsika néni, akit Pataki Zoltánné, önkormányzati képviselő köszöntött kertvárosi lakótelepi otthonában a kerek évforduló alkalmából.

Vejtey Miklós szorgalmazza a fejlesztést

Megújíthatják a dózsakerti Örökmozgó játszóteret

Régóta dolgozik a fejlesztések érdekében Vejtey Miklós. A városrészben élő független szakember a dózsakerti emberek életét igyekszik könnyebbé tenni. A közeli jövőben komoly hangsúlyt fektet az úgynevezett Örökmozgó játszótér megújítására.

Kipróbálták az új rendezvényhelyszínt

Családi gála a Gálon

Háromszorosan érvényesült a hagyomány az idei gáli fesztiválszezonban: újra a bányásznapot megelőző pénteken szervezték a programokat, és immár nyolcadszor találkoztak gyerekek és felnőttek a lakókörzetükben. A képviselői támogatás Pleier Tamás révén ezúttal is alapja volt az eseménynek.

A járdaépítés mellett megújultak a Kölcsey iskola vizesblokkjai

Újabb fejlesztések Kertvárosban

300 méteres szakaszon új járda épül Kertvárosban a Gerecse utca Hadsereg út és Április utca közötti szakaszán. A fejlesztés teljes egészében a városi költségvetésből valósul meg. A térkővel burkolt járdafelület régi vágya volt az ott közlekedő kertvárosiaknak. Emellett megújultak a Kölcsey iskola vizesblokkjai is.

75 millió forintos fejlesztés az intézményben

Megújul az Óvárosi Bölcsőde

Hamarosan befejeződik az Óvárosi Bölcsőde energetikai korszerűsítése, amely a legnagyobb intézmény-felújítás az idén városunkban. A munkálatokról Schmidt Csaba polgármester a Pleier Tamás önkormányzati képviselő társaságában számolt be a helyszínen. A beruházás célja, hogy az óvárosi és a Gál lakótelepi gyerekek olyan bölcsődébe járhassanak, ahol minden adott a kicsik biztonságos fejlődéséhez.

A művésznőről elnevezett emlékparkban szólnak a slágerek

Záray Márta Emlékestet rendeznek

Közös zenei emlékezésre hívja az újvárosi polgárokat Molnár Tamás, a Fidesz-KDNP szövetség képviselőjelöltje, 2014. szeptember 12-én, pénteken, 17 órától a Záray Márta Emlékparkba. A fellépők felidézik a „Tatabányai lány” dalait, de számos magyar szerzeményt is előadnak majd.

Turza Kroly a közlekedők türelmét kéri

Jó ütemben halad az Erdész Út megújulása

Az építők az egyik oldalon már teljes hosszban lecserélték a szegélyköveket, hamarosan az út másik szegélye is teljes hosszban megújul. A burkolatcsere megújítása előtt azonban az építők, a víznyelők, csapadékcsatornák és egyéb útburkolatba épített közműkapcsolatok műtárgyait is megújítják, hogy a burkolatot később ne kelljen ezek meghibásodása miatt ismételten felbontani.

Az Államalapítás és az új kenyér ünnepe

Szent István nap Felsőgallán

A szokásoknak megfelelően Felsőgallán idén is megünnepelték az Államalapítás évfordulóját. A Szűz Mária Szent Neve katolikus templomban Simon Péter plébános celebrált ünnepi szent misét, majd megáldotta az új kenyeret. A Szent István szobornál Schmidt Csaba méltatta az első magyar király jelentőségét történelmünkben. Magyarország akkor tudott sikeres lenni, amikor a Szent István-i úton járt – fogalmazott a polgármester.

Modern nyílászárók a KPVDSZ-ben

Az energiatakarékosság jegyében

Közel 10 millió forintból újultak meg a KPVDSZ Művelődési Ház homlokzati nyílászárói. Az elöregedett ajtókat és ablakokat korszerű műanyag nyílászárókra cserélték a szakemberek, melynek köszönhetően tovább nőhet az épület energia-hatékonysága – mondta el Bereznai Csaba alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Korábbi lapszámaink

letöltése