Hírek

Összes hír

Kenyérszegés Szent István napján

Augusztus 20. a Csónakázó-tónál

Ahhoz, hogy egy közösség megmaradjon, nem csak akkor kell összetartónak lennie, amikor sikerei vannak, hanem akkor is, amikor nehézségei támadnak. Ennek az összetartozásnak az erejét ismerte fel, és teremtette meg első királyunk – fogalmazott Szent István–napi köszöntőjében Schmidt Csaba.

Egymilliós adományból szépül meg a gimnázium tornaterme

Felavatták a Csernoviczki Éva Tornacsarnokot

Csernoviczki Éváról nevezték el a Bárdos László Gimnázium tornacsarnokát. Olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok cselgáncsozónk egykor maga is az iskola tanulója volt: nyolc éven keresztül koptatta az óvárosi intézmény padjait.

Megkezdődött a tanév

Évnyitók megújult környezetben

A nyár folyamán több oktatási intézmény is megújult a városban. Ez az Árpád Gimnáziumban, az Óvárosi Általános Iskolában és a Sárberki Általános Iskolában sem volt másként, ahol Schmidt Csaba polgármester jelenlétében nyitották meg a 2014/15-ös tanévet.

Állami kitüntetés augusztus 20-a alkalmából

Kitüntették Nagy László plébánost

Magyar Arany Érdemkereszttel tüntették ki Nagy László bánhidai plébánost. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban adta át az állami kitüntetéseket augusztus 20-a alkalmából. Személyes példaképekre van szükségünk - hangsúlyozta a miniszter, aki úgy vélte, hogy a kitüntettek Magyarország "hozzáadott értéke", az az emberi plusz, amely képes pótolni a hiányzó nyersanyagot, tőkét, infrastruktúrát, nemzetközi szövetségeseket, vagy megsokszorozni azok hatékonyságát.

A művelődési ház és a kis játszótér is megújult

Felcsiszolták a Puskin parkettjét

A Puskin Művelődési Ház nagytermének parkettája és a Tulipán közben található kis játszótér sárkány figurája is megújulhatott a közelmúltban Bánhidán. A családias városrészben Ablonczy Dánielné önkormányzati képviselő asszony segítségével jöhetett létre a fejlesztés.

A hagyományőrzés jegyében újultak meg a lejtaknák

Felújított bányászati emlékhelyek

Önkormányzatunk a város intézményeivel, a civil szervezetekkel összefogva kiemelt figyelmet fordít bányászati emlékeink megőrzésére. Ennek a folyamatos munkának részeként most a négy lejtakna bejáróját újítottuk fel – mondta el Schmidt Csaba a Szent István aknánál.

Meghosszabbított támogatói szerződés

Továbbra is a Grundfos a kézilabdások névadója

Újabb három évre szóló támogatói szerződést kötött a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. és a megyeszékhely férfi kézilabda együttese a Városházán. Az aláírást követően bemutatták a Grundfos Tatabánya KC az új játékoskeretet és szakmai stábot.

Színes padokkal is gazdagodott a suli

Új ablakok a tornateremben

Közel hárommillió forintból cserélték ki a Móra Ferenc Általános Iskola tornatermének elöregedett nyílászáróit, a beruházással egy időben több fejlesztés is megvalósult az intézményben, mellyel az itt dolgozó tanárok és a diákok régi vágya teljesült – mondta el Bereznai Csaba alpolgármester a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón.

Lajcsival mulatott a városrész lakossága

Családi nap és paprikás krumpli-főző verseny Sárberekben

Százak ismerhették meg a nyár utolsó szombatján, milyen is a valódi paprikás krumpli íze és illata. A Sárberki Napok egyik jelentős eseményét rendezték meg szombaton, amikor a csalogató illatfelhőben számos kulturális és szabadidős esemény várta az iskola előtti téren gyülekezőket. Salló Győző, a városrész önkormányzati képviselője igen jelentős programsort kínált az érdeklődőknek, akik az ételek kóstolása mellett kulturális produkciókat láthattak a színpadon, ahol fellépett Galambos Lajos is.

Korábbi lapszámaink

letöltése