Hírek az alábbi kategóriában

Közélet

Egyre népszerűbb a kerékpározás városunkban

Reggelit kaptak a „bringások”

Tatabánya ismét csatlakozott a Magyar Kerékpáros Klub és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett „Bringával a Munkahelyre” akcióhoz, amely 2014. április 22-től május 30-ig tart. A program nyitányaként a szervezők reggelivel kedveskedtek a kerékpárral iskolába vagy munkába igyekvőknek az Ipari Parkban és az Árpád téren.

Bizonyító erejű felvételeket rögzíthetnek

Kamerákkal a mindennapi biztonságért

Egy ellopott kerékpár, egy összefirkált fal, egy betört ablaküveg, egy megrongált villanykapcsoló, vagy akár egy trükkös lopás áldozata. Valamennyien ismerhetünk egyet-egyet a felsoroltak közül. A bűn, a rongálás, vagy akár „csak” a kivagyiságból fakadó törés-zúzás sajnos mindennapos velejárója civilizációnknak. A fent felsoroltak ellen viszont tenni, tennünk kell. Így gondolta a város vezetése is akkor, amikor a döntés értelmében kamerarendszerek telepítéséről határoztak. Az akció célja, hogy a tatabányai társasházak többségében legyen felszerelt kamera, amelyekkel megelőzhetőek a bűncselekmények. A kamerák szükségességéről, illetve az egyéb, jogi tudnivalókról Salló Győző, önkormányzati képviselőt kérdezte lapunk.

Népszerű lehet az új biztonsági pályázat

Kamerák a javuló közbiztonságért

Az áprilisi közgyűlésen a testület támogatta Schmidt Csaba polgármester kezdeményezését, hogy a társasházi közösségek lépcsőházankénti térfigyelő kameratelepítésekor, a szerelési költségek 50 százalékát, egy újonnan létrehozott 5 millió forintos alapból finanszírozza az önkormányzat. A képviselők megszavazták azt is, hogy város induljon el a Belügyminisztérium „A közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatása” című pályázatán a felsőgallai kamerarendszer fejlesztésével. A biztonságos hétköznapokat szolgáló akció igen népszerű lehet, hiszen a társasházakban lakók nagyobb biztonságban élhetnek.

Sportolókat ismert el a város

Lugosi László kapta a Tatabánya Sportjáért Díjat

A tatabányai sportolók hazánkban és az egész világon öregbítik városunk hírnevét, ezért a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőknek és edzőiknek méltó módon kívánjuk elismerni munkájukat – hangsúlyozta Schmidt Csaba polgármester a Városházán megtartott ünnepségen, ahol átadta a „Tatabánya Sportjáért Díjat” és a Földi Imre Sportösztöndíjakat.

Korábbi lapszámaink

letöltése