Hírek az alábbi kategóriában

Közélet

A nyáron a kerítést újítják meg

Árnyékolókat kapott az alsógallai óvoda

Távvezérlésű árnyékolókat kapott az Alsógallai Óvoda, így a nyári hőségben is zavartalanul játszhatnak az udvaron a gyerekek. Dr. Kancz Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője megköszönte a szülők és a pedagógusok önzetlen segítségét, hogy a Szülők - Nevelők báljának tombola, illetve báli bevételéből sikerült megvalósítani a fejlesztést.

Két tucat fejlesztés Újváros elején

Járdák, parkolók, játszóterek épülnek

A hét vezérről elnevezett utcák környéke Újváros legrégebben épült városrésze. Járdáinak, utcáinak, parkolóinak nagyrésze jócskán elmúlt már ötven éves. Ráadásul az építésük idején honos technológiák mára igencsak furcsának tűnnek: pl. az aszfalttal burkolt út- és járdafelületek legtöbbjénél hiányzik az alap, így rekontsrukciós munkáknál a felújítás helyett az építmény elbontása, s teljes újjáépítése szükséges. Ez persze jóval bonyolultabbá és költségesebbé teszi a beruházásokat.

Megújult az Alkotmány utca

Biztonságosabb közlekedés Kertvárosban

Elkészült az Alkotmány utca felújítása Kertvárosban. Az idei évben ez az egyik legjelentősebb útrekonstrukció a városrészben, melynek köszönhetően jóval biztonságosabban közlekedhetünk az útszakaszon – jelentette be Magyarné Kocsis Andrea, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Felsőgallai és aaleni fiatalok találkozója

Cserediákok Németországból

c, melynek köszönhetően újabb cserediákok érkeztek városunkba. A Városháza tanácstermében dr. Kancz Csaba alpolgármester köszöntötte a diákokat és kísérő tanáraikat.

Eredményes évad után és előtt a Jászai

Folyamatosan növekvő érdeklődés a színházban

A Jászai Mari Színház, Népház az előzetes terveknek megfelelően a 2013/2014-es évadban 6 felnőtt és 9 gyerek bemutatót tartott. A székhelyen rendezett, illetve az úgynevezett tájelőadások száma 235, illetve 18 olt. Ezeket az előadásokat a 2012/2013-as évad 45.628 nézőjéhez képest a 2013/2014-es évadban 48.550 fő látta. Ez is kiderült azon a tájékoztatón, amelyet Crespo Rodrigo, a színház igazgatója tartott.

Nyolcvan esztendős lett Nagy László

A bánhidai prépost egyik komoly eredménye a Szent Erzsébet Óvoda

A tatabányai Nagy László címzetes prépostot, bánhidai lelkipásztort 80. születésnapján szentmisén köszöntötte Spányi Antal megyéspüspök. A bánhidai Szent Mihály plébániára sokan eljöttek, hogy részesei legyenek a meghitt pillanatoknak és részvételükkel is köszöntsék az ünnepeltet.

Alkalomhoz méltóan ünnepeltek a Szimfonikusok

Fergeteges zenevarázs a Népházban

Május 10-én a Népházban valódi gálahangverseny keretében köszöntötték a 115 esztendős Tatabányai Szimfonikus Zenekart. A koncerten jelenlévők kivétel nélkül fantasztikus élményben részesültek, hiszen Román Géza karmester és zenészei felejthetetlen előadással kápráztatták el a közönséget. Az ünnep alkalmából természetesen köszöntötték az elmúlt negyedszázad karmestereit, valamint Ruskáné Zsedényi Gizellát, aki évtizedek óta tagja a csoportnak.

Új eszközöket adtak át a mentőállomáson

Közel kétmilliós adomány a segítőknek

Csaknem kétmillió forintot érő eszközöket adtak át a tatabányai mentőállomáson. A regionális mentési feladatokat ellátó központban olyan felszereléseket vehettek át, amelyek segítségével az alapellátásnál lényegesen színvonalasabb ellátást biztosíthatnak az arra rászorulóknak. Onódi Lívia, a mentők regionális orvos-igazgatója kérdésünkre elmondta: az eszközökkel jobb betegellátást tudnak nyújtani. A munkatársak célja, hogy az eszközöket folyamatosan pótolni tudják.

Épülnek a körforgalmak és az utak a városban

A biztonságosabb közlekedésért

Schmidt Csaba polgármesteri feladatainak ellátása mellett az elmúlt hetek egyikén kiemelt figyelmet fordított a városi útfelújításokra. Személyesen kereste fel a beruházások helyszíneit és tájékozódott a munkálatok állásáról. Így a Tatabánya Nyugati Ipari Parkban, az Orgonás út és az Üveggyári út kereszteződésében épülő körforgalomról, a dózsakerti kettős körforgalomról a Dózsa György út, Madách és Réti utcák találkozásánál, de megtekintette a városrészi utak kisebb útjavításait is.

Korábbi lapszámaink

letöltése