Hírek az alábbi kategóriában

Közélet

Interjú Bencsik Jánossal

"Én csak a szövetségi kapitány vagyok"

"Tatabányán Schmidt Csaba újraválasztása mellett kardoskodok" - mondta el a lapunknak adott interjújában Bencsik János. A Tatai medence parlamenti képviselője, aki 20 évig polgármesterként vezette Tatabányát, április óta ismét az Országházban dolgozik, és intenzíven képviseli szűkebb hazája, Tatabánya, Tataésa környező kistelepülések érdekeit.

Energetikai fejlesztés az iskolában

Takarékosabb lesz a fenntartás a Szent Margitban

A Szent Margit Általános Iskola a Széchenyi-pályázaton elnyert száztizennyolcmillió forintos pályázati forrásból energetikai fejlesztést hajt végre, melynek keretében napelemes rendszert építenek ki, megtörténik az utólagos külső hőszigetelés és a külső nyílászárók részleges cseréje is – tudtuk meg Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő helyszínen megtartott sajtótájékoztatóján.

Szumó meccsek 35 fok melegben

Vakációnyitó tréning a Bánhidai lakótelepen

Mielőtt kitört volna a vakáció, a Bánhidai lakótelepi gyerekek bemelegíthettek a rájuk váró két és fél hónapra. A bemelegítés az időjáráson nem múlott. A 35 fokos rekkenő hőségben csak a legelszántabbak kezdtek gyülekezni a B-közép kupa elhódításáért. Végül az összeszokott társaságot szétbontva lehetett olyan erőviszonyokkal kiállítani két csapatot, hogy a kupáért valóban meg kelljen küzdeni.

Folyamatos fejlesztések Felsőgallán

Felújították a sportlétesítményt

A 2014. évi költségvetés elfogadása után a város egész területén fejlesztések indultak, melyek nagy része az út,-és járdafelújításokra terjedt ki. Turainé John Katalinnal, Felsőgalla képviselőjével beszélgettünk.

Sárkovács Szakkör és óvodai szülinap a Kertvárosi Lakótelepen

Kertváros Lakótelepi színes hírek

Nagy sikerrel zárt a Kertvárosi Lakótelepen a Szociális Városrehabilitációs pályázat egyik érdekes programja, a Sárkovács Szakkör. A múlt évben indult szakkör keretei között, több mint fél éven keresztül, a gyerekek megismerhették a kézművesség történeti hátterét, és a gyakorlatban is kipróbálhatták a kézműves anyagokat, eszközöket, technikákat.

Megújult buszvárók és óvodai játékok a körzetben

Fejlesztések Kertvárosban

Az elhasználódott peronokra sok idős ember panaszkodott, ezért az idei év egyik kisebb, de fontos felújítása a buszvárók aljzatának újjáépítése. Az elmúlt két évben folyamatos megújuláson estek át Kertváros buszvárói, volt, ahová növények kerültek, és volt, ahol egyáltalán nem volt hová behúzódni az időjárás viszontagságai elől, ezért új felépítményt kellett építeni, vagy éppen a régit megjavítani.

Nyílászárócsere a KPVDSZ-ben

10 milliós beruházás Újvárosban

Teljes homlokzati nyílászárócsere kezdődött a KPVDSZ Művelődési Házban. A közel 10 millió forintos beruházás keretében korszerű műanyag nyílászárókra cserélik az elöregedett ajtókat és ablakokat, melynek köszönhetően tovább nőhet az épület energia-hatékonysága – mondta el Bereznai Csaba alpolgármester a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A Micimackósok egészségéért

Sószobát avattak az óvodában

A gyerekek egészségének megőrzése rendkívül fontos, ehhez jelent óriási segítséget az újonnan kialakított sószoba, amit remélem, örömmel használnak majd a kicsik – emelte ki Bereznai Csaba alpolgármester a Micimackó Óvoda sószobájának átadásán.

Első és negyedik hely az országos versenyen

A matematika gurui Sárberekben

Idén már 23. alkalommal rendezték meg a Matekguru csapatversenyt, amelyen nem csak hazai, de a Kárpát-medence magyar lakta területeiről jelentkező csapatok is részt vesznek. A verseny három területi és két országos fordulóján főként logikai feladatokat kell megoldaniuk a négyfős csapatoknak. A versenyen szerepeltek a Sárberki Általános Iskola diákjai is, akik az első, illetve a negyedik helyen zártak.

Korábbi lapszámaink

letöltése