Hírek az alábbi kategóriában

Közélet

Megszépül a Gyermekkert Óvoda

A képviselő megköszönte a fejlesztést

A nyári intézmény-felújítási munkálatok keretében részlegesen felújítják a Gyermekkert Óvoda homlokzatát, a munkálatok már az elmúlt héten elkezdődtek – tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba. Kilián Géza önkormányzati képviselő megköszönte a polgármesternek, hogy kiemelt gondot fordít a körzet intézményeire is.

Egyszerre hat helyen folyik a felújítás

Nagyüzem Újvárosban

Nem könnyű mostanság az újvárosiak élete: reggelente légkalapácsok, betonkeverők, teherautók és munkagépek hangja veri fel a csendet. Parkolni, közlekedni sem egyszerű, egymást érik az útépítések, járdafelújítások, intézményi beruházások a körzetben. De az itt élők nemcsak elviselik, hanem még örülnek is mindennek, mert számos régi probléma oldódik meg végre a városrészben.

A Fidesz csapatot hirdet, a baloldalon belháború dúl

Továbbra is Schmidt Csaba vezetésével tervezik Tatabánya építését

Az áprilisi parlamenti, majd a májusi EP választás után ősszel ismét az urnákhoz járulunk. Októberben polgármestert és 17 fős képviselő testületet választunk Tatabányán. Az elmúlt 4 évben a városunkat irányító Fideszes vezetés már csapatot is hirdetett, a következő ciklusban megvalósítandó fejlesztési tervek egyeztetését kezdik a választókkal. Egyelőre a kihívóik nem látszanak.

12 milliárdos forrás érkezhet

Uniós fejlesztések Tatabányán

Tatabánya a korábban tervezett 7,5 milliárd forint helyett 12,1 milliárdos uniós szabad felhasználású forráskerettel rendelkezhet a 2014-től 2020-ig terjedő időszakban – jelentette be közös sajtótájékoztatóján Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő.

Programok és fejlesztések városszerte

Fesztiválok, felújítások szezonja Tatabányán

Számos esemény tartja lázban Tatabánya lakosságát az idei nyár folyamán. A városban számtalan rendezvényen kapcsolódhat ki a lakosság, míg az itt élők egyre gyakrabban találkozhatnak építési, felújítási munkálatokkal. 2014 nyarán ismét lezajlott a Sörfesztivál, amelyen több ezer tatabányai találkozhatott az Árpád téren, de csaknem ezren vettek részt az első Tatabánya-Tata kerékpár túrán is. Zajlanak az útfelújítások és fejlesztések, de a napokban megkezdődnek az intézményi felújítások is.

Schmidt Csaba polgármester - programokról, beruházásokról

5 kérdés - 5 válasz

A várost járva jelentős fejlesztéseket láttunk a városrészekben, elindult már minden munka? Közel sem, hiszen az intézményeink, óvodáink, általános iskoláink, középiskoláink felújítását a nyári szünetben tudjuk elvégezni és ezeknek a munkáknak most tudnak nekiállni azok a nagy többségében tatabányai vállalkozások, akik elnyerték a munkákat. A tavalyi évi 200 millió forint után idén közel 50 százalékkal többet, 293 millió forintot fordítunk intézményekre. Útburkolat javításokra is a legjobb időszak a nyár, mivel kisebb az autós forgalom és az aszfaltozáshoz is ideálisabbak a körülmények, így a következő hetekben indul majd az Erdész út, az Összekötő út és a Szőlődomb út felújítása.

Cél a megfelelő körülmények biztosítása

Folyamatos az intézmények megújulása

Nyáron is folytatódik az intézmények felújítása városunkban, melyre az idei évben 293 millió forintot költ Tatabánya. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az oktatási-nevelési és egészségügyi intézmények fejlesztésére, hisz rendkívül fontos számunkra, hogy a tatabányán élőknek megfelelő színvonalú körülményeket biztosítsunk, legyen szó akár a gyermekek neveléséről, akár a betegek ellátásáról – emelte ki Schmidt Csaba polgármester a megújult Módszertani Bölcsődében tartott sajtótájékoztatón, ahol jelen volt dr. Kancz Csaba alpolgármester is.

Csökken a bűncselekmények száma

Javuló közbiztonság

A májusi közgyűlésen elfogadták a rendőrkapitányság beszámolóját városunk közbiztonsági helyzetéről, melyet az ellenzéki képviselők is egyhangúan támogattak. Az eredményeket Dr. Forrai Zsolt rendőr alezredes ismertette és válaszolt a felmerülő kérdésekre is.

A gyalogosok biztonságáért

Jól látható zebrák a városban

A tavalyi év folyamán elindult, a gyalogátkelő helyek kiemelt jelzését szolgáló projekt keretében idén három helyen figyelemfelhívó, piros jelfestést kaptak a zebrák: az Ótelepi utcában az Óvárosi Iskolánál, az Árpád Gimnáziumnál a Fő téren, valamint a Béla király körtér és a Mártírok útja kereszteződésében. Mindezek mellett elkészült az utcai zebramegvilágító a Mártírok és Ifjúmunkás út kereszteződésében, valamint a bánhidai Kossuth Lajos utcában, a Szent Erzsébet óvodánál.

Korábbi lapszámaink

letöltése