A szocialista képviselő a Tatabánya Kártya kiváltását javasolta

Zsidek Ferenc szerint jó kezdeményezés volt a fizető parkolási zónák bővítése

2012 - 09 - 30 | vt
A tatabányai közgyűlés döntése szerint 2012 október elsejétől újabb területeket vontak be a fizetős parkolási övezetbe Tatabányán. A parkolási övezetek kiszélesítését Zsidek Ferenc is támogatta. A szocialista önkormányzati képviselő szerint lakossági igény volt a változtatásra. Zsidek Ferenc úgy látta: akár a Sárberki kereszteződésig is kiterjedhet a fizető zóna.

„Nagyon sokan kerestek meg fogadóóráimon, illetve az utcán is beszélgettem emberekkel, akik szerint igen csak feltorlódtak a járművek azokban az övezetekben, amelyek a parkolási határokon helyezkednek el, így az ott élő emberek ellehetetlenültek" - mondta el Zsidek Ferenc.. Volt, akinek 150-200 méterre a lakhelyétől kellett leparkolnia, ezért a Köztársaság és a Mártírok úton is egy-egy parkolóval érdemes volt kibővítenünk a parkolási zónát. A Gelato fagyizónál, illetve a Dinamic konditeremnél található parkolókat vontuk be a fizetős övezetbe. Október elsejétől e helyeken kötelező lesz a díjfizetés, amire a korábbiakhoz hasonlóan két hetes türelmi idő lesz érvényben. Akit érint, annak tudom javasolni a Tatabánya Kártya kiváltását, illetve a gépjárművének a regisztrációját.”

A képviselő szavaira felvetődhet a kérdés: vajon itt befejeződött a fizető parkolási övezetek bővítése? „A városfejlesztési bizottságban, amelynek elnöke vagyok az volt az alap koncepció, hogy a régi, újvárosi autóbusz pályaudvartól egészen az Ifjúmunkás úti kereszteződésig terjedjen a fizető parkolási övezet. Előbb azonban úgy döntöttünk, csak a városközpont legyen fizetős, és majd később, a lakossági visszajelzések szerint változtatunk, vagy hagyjuk annyiban. Nos, a lakossági visszajelzések azt mutatták, hogy sokan úgymond „átparkolnak” az ingyenes zónákba, ezért a bővítés mellett döntöttünk” – mondta el Zsidek Ferenc, aki szerint könnyen elképzelhető, hogy tovább, egészen az Ifjúmunkás útig bővítik a fizetős övezeteket.

Korábbi lapszámaink

letöltése