Hírek az alábbi kategóriában

Közélet

A szocialista képviselő a Tatabánya Kártya kiváltását javasolta

Zsidek Ferenc szerint jó kezdeményezés volt a fizető parkolási zónák bővítése

A tatabányai közgyűlés döntése szerint 2012 október elsejétől újabb területeket vontak be a fizetős parkolási övezetbe Tatabányán. A parkolási övezetek kiszélesítését Zsidek Ferenc is támogatta. A szocialista önkormányzati képviselő szerint lakossági igény volt a változtatásra. Zsidek Ferenc úgy látta: akár a Sárberki kereszteződésig is kiterjedhet a fizető zóna.

Interjú Schmidt Csaba polgármesterrel

Elfogadták a Tatabánya 2020 programot

A Város Közgyűlése elfogadta a Tatabánya 2020 programot, melynek kidolgozásáról és tartalmáról Schmidt Csaba polgármesterrel beszélgettünk

Az egykor ÁNTSZ épületet alakítják át

Szolgálati lakások rendőröknek

A Vértesi Erdő Zrt. vagyonkezelése alá került a volt ÁNTSZ épülete, melynek az átalakítás során többek között szolgálati lakásokat alakítanának ki a rendőrség dolgozói számára. Az ezzel kapcsolatos szándéknyilatkozatról támogató határozott hozott a képviselő testület a legutóbbi közgyűlésen.

Jelzőlámpák a biztonságos közlekedésért

Forgalmi újítás a Kodály iskolánál

Az idén kiemelt figyelmet fordítunk a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtésére, ezért újabb jelzőlámpás gyalogátkelőhelyeket építünk a forgalmas közlekedési csomópontoknál - mondta el Schmidt Csaba a Kodály iskolánál tartott sajtótájékoztatón, melyen részt vett Salló Győző és Bagó Attila önkormányzati képviselő is.

Sikeres kamerapályázatok Tatabányán

A nagyobb biztonság érdekében

Önkormányzati támogatással 44 sikeres pályázat alapján 77 lépcsőházban épül ki a társasházi közösségek térfigyelő kamerarendszere – jelentette be Schmidt Csaba a Gál lakótelep 513. számú házánál. A polgármester elmondta: a város az általa létrehozott 5 millió forintos pályázati alapból 50 százalékban támogatja a kameratelepítéseket.

Rendeződhet a régi bányász kórház sorsa

Városi tulajdonba kerülhet

A tatabányai önkormányzat saját tulajdonába venné az államtól az óvárosi régi Szent Borbála kórházat, és az épületek felújítása után kollégiumot, szolgálati lakásokat alakítanának ki a területen. A megyeszékhely közgyűlése egyhangúan támogatta Bencsik János országgyűlési képviselő és Schmidt Csaba polgármester kezdeményezését.

Máltai típusú játszótér épült Kertvárosban

Tatabányán már két helyen várja a gyerekeket

A kertvárosi lakótelepen felavatták Tatabánya második máltai típusú játszóterét. A szociális célú város rehabilitációs projekt kiemelkedő elemeként elkészült beruházást Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, Pataki Zoltánné, a Kertvárosi lakótelep önkormányzati képviselője, valamint Lőrincz Norbert, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa adta át a gyerekeknek.

A baloldali pártok továbbra is egymással veszekednek

Félidőben csak a Fidesz jelöltjei tudtak elegendő aláírást gyűjteni

Öt hét múlva polgármestert és képviselő testület választunk itt, Tatabányán is, de idén mintha elaludtak volna a politikai pártok, legalábbis a hangos-harcos marakodás (eddig) elmaradt. No, nem mintha hiányolnánk a másik pocskondiázását, a lejárató szórólapokat, de úgy tűnik nemcsak városunk polgárai, hanem maguk a jelölőszervezetek is lefutottnak gondolják az október 12-i voksolást.

Várják a szavazatokat a látogatóközpont terveire

A Gerecse kapuja a Turulnál

Schmidt Csaba a Vértes Agorájában mutatta be a „Gerecse kapuja a Turulnál” elnevezésű meghívásos pályázat építészeti terveit. A polgármester elmondta: az áprilisi közgyűlés egységesen támogatta a „Gerecse kapuja” programot, amely a Turul parkerdő és a szobor környezetének turisztikai fejlesztését célozza meg.

Korábbi lapszámaink

letöltése